13.5.07

Primera Passejada per Vallromanes

La primera passejada per Vallromanes organitzada pel CCEV ha estat un èxit. Una seixantena de persones han pogut gaudir d'un matí assolellat coneixent racons idíl·lics del nostre municipi com ara la Roca Foradada o les fonts de Santa Anna i Sant Joaquim. Hem sortit a les 9:15 de la plaça de l'Església. La primera parada ha estat la masia de Can Palauet. Després hem pujat fins a La Roca Foradada on el Toni ens ha explicat algunes hipòtesis que envolten aquest misteriós indret. Hem esmorzat a Can Gurguí. La baixada l'hem fet pel torrent de Can Lairet visitant la font de Santa Anna i la font de Sant Joaquim. A quarts de dues ja érem al poble.

Aquí podeu consultar l'itinerari detallat


Mostra un mapa més gran


Actualització 25.2.08

El Sr. Antoni Layret, propietari de gran part de les finques per on transcorre aquesta passejada, s'ha posat en contacte amb nosaltres per a fer alguns aclariments:

El pare del meu avi es deia Joaquim Layret Massana. Vet aquí el nom de la font de Sant Joaquim, i la de Santa Anna, ambdòs onomàstiques el dia 26 de juliol, que era el dia de la festa gran a la Torre Sant Joaquim. Ja sigui dit de pas, l'aigua que surt de les fonts (malauradament avui no hi raja aigua, per la manca continuada de pluges), no és analitzada per laboratori, per tant, la propietat no pot garantir la seva potabilitat pel consum humà. Declinem qualsevol responsabilitat sobre aquest tema.

Les sequioes (de la font de Sant Anna) les va importar i plantar el pare del meu avi des del Quebec (Canadà), durant el segle XIX. Aquestes sequoies són catalogades i, per tant, formen part d'un catàleg protegit. Li puc ben assegurar que les cuidem i les mimem per que formen part de la història de la meva família.

Li agraïm molt sincerament les seves informacions.

2 comentaris:

vpamies ha dit...

Hi hauria la possibilitat de fer una senyalització d'aquesta excursió o alguna de semblant i tenir-ho com a itineraris de Vallromanes?

Hi ha les marques dels senders, les retolacions de les rutes verdes, però en cada municipi hi ha un seguit de recorreguts interessants que podrien estar marcats o retolats, amb indicació de temps de recorregut, dificultat, llocs destacats...

Realment és una sortida que es podria anar repetint de tant en tant, perquè té poca dificultat, els paratges són interessantíssims i segur que segueix tenint molta acceptació.

Aquesta primera sortida me la vaig perdre. Espero poder-hi venir en alguna altra ocasió si es reedita.

Salutacions cordials

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

CCEV ha dit...

Retolar el bosc és complicat perquè, com deus saber, és de propietat privada. A més, no som gaire partidaris d'omplir la muntanya de cartells i cartellets. El que tenim previst de fer en un futur és un mapa d'itineraris que estaria situat a la plaça de l'Església perquè tothom pogués situar-se i escollir la ruta que més li convingui. Això aniria acompanyat d'un petit llibret amb mapes de cada ruta, fotos i explicacions... Però el projecte encara està una mica verd (mai millor dit).