13.5.07

Primera Passejada per Vallromanes

La primera passejada per Vallromanes organitzada pel CCEV ha estat un èxit. Una seixantena de persones han pogut gaudir d'un matí assolellat coneixent racons idíl·lics del nostre municipi com ara la Roca Foradada o les fonts de Santa Anna i Sant Joaquim. Hem sortit a les 9:15 de la plaça de l'Església. La primera parada ha estat la masia de Can Palauet. Després hem pujat fins a La Roca Foradada on el Toni ens ha explicat algunes hipòtesis que envolten aquest misteriós indret. Hem esmorzat a Can Gurguí. La baixada l'hem fet pel torrent de Can Lairet visitant la font de Santa Anna i la font de Sant Joaquim. A quarts de dues ja érem al poble.

Aquí podeu consultar l'itinerari detallat


Mostra un mapa més gran


Actualització 25.2.08

El Sr. Antoni Layret, propietari de gran part de les finques per on transcorre aquesta passejada, s'ha posat en contacte amb nosaltres per a fer alguns aclariments:

El pare del meu avi es deia Joaquim Layret Massana. Vet aquí el nom de la font de Sant Joaquim, i la de Santa Anna, ambdòs onomàstiques el dia 26 de juliol, que era el dia de la festa gran a la Torre Sant Joaquim. Ja sigui dit de pas, l'aigua que surt de les fonts (malauradament avui no hi raja aigua, per la manca continuada de pluges), no és analitzada per laboratori, per tant, la propietat no pot garantir la seva potabilitat pel consum humà. Declinem qualsevol responsabilitat sobre aquest tema.

Les sequioes (de la font de Sant Anna) les va importar i plantar el pare del meu avi des del Quebec (Canadà), durant el segle XIX. Aquestes sequoies són catalogades i, per tant, formen part d'un catàleg protegit. Li puc ben assegurar que les cuidem i les mimem per que formen part de la història de la meva família.

Li agraïm molt sincerament les seves informacions.